Share
Keuken Hilde

Keuken Hilde

Toen ik voor de eerste keer ter plekke ging, bleek al vlug dat er tal van werken nodig waren alvorens een nieuwe keuken te kunnen plaatsen. Zo werd onder andere een nieuw plat dak geplaatst, werden de buitenmuren geïsoleerd en werd uiteindelijk ook de nieuwe keuken geplaatst. Een totaalaanpak dus. Het feit dat alles - zowel de bouwtechnische moeilijkheid, als de timing, het design en de ecologie - samenkwam, maakte dit project uniek .

In het verleden waren er al heel wat verbouwingswerken doorgevoerd aan het gebouw. Toen werd door de aannemer telkens de gemakkelijkste en vooral goedkoopste manier gekozen. In de eerste fase van het project ondervonden dan ook al heel wat problemen. De keuken was vrij lang, maar te smal om er een eiland in te integreren. Een bijkomend probleem was dat de hoogte van de keuken slechts 235 cm was. Elk nadeel heeft natuurlijk zijn voordeel en dus kon dat opgelost worden door de airco met serieuze inbouwdieptes netjes in vlakbouw te plaatsen.

Een tweede moeilijkheid waarmee we te kampen hadden, was natuurlijk de coronacrisis. Op elk moment konden we getroffen worden met leveringsproblemen, coronamaatregelen zoals quarantaine enzovoort. Dit zorgde voor heel wat stress.

Een bel-etagewoning is prachtig, maar voor vakmannen is dat net een extra uitdaging. Daarbovenop waren de weergoden ons niet gunstig gezind. De vele voorjaarsstormen zorgden voor enkele bange momenten. Toch slaagden we erin om de bouw snel te realiseren. Binnen de zeven weken was het volledige proces al beklonken.

Om de problemen van de keukenrenovatie te omzeilen, werd een stijlmuurtje volledig uitgebroken. Daardoor werd er een rechte lijn gerealiseerd. Na de werken werd dat muurtje opnieuw dichtgemaakt en er een ijzeren plaatje op bevestigd. Zo ontstond er een reuze magnetische wand.

Met deze renovatie werden wij als eerste genomineerd voor de Schrijnwerk Awards binnen de categorie 'Totaalinterieur 2021.’

 

Maxima Thermocotto fineer, werkblad Dekton Kairos, Smeg toestellen Dolce Stil Novo